reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Plněné lilky
Autor: isifa.com Plněné lilky

Plněné lilky

Hodnoceno: 0x
Tyto lilky můžete podávat jako přílohu k masu, ale jsou tak dobré a vydatné, že mohou zastat i hlavní jídlo.
do 1,5 hodiny
2–4 porce

reklama

reklama

Suroviny (2–4 porce)

reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a opečte na něm nakrájenou cibuli doměkka. Přidejte rozdrcený česnek, rajčata (sloupnutá a nasekaná), petržel a koření. Na velice mírném ohni vařte 15–20 minut, dokud nezískáte hustou omáčku.
  2. Ostrým nožem udělejte do lilků podélně 3 hluboké řezy, vždy od kulatého konce a konec se stopkou nechte vcelku. Lilky položte na pekáč, do řezů nalijte lžící omáčku a zbylou přelijte přes lilky a posypte cukrem. Navrch nastříkejte citronovou šťávu a zbytek oleje.
  3. V troubě předehřáté na 180 °C pečte přikryté 30–40 minut a na posledních 10 minut pokličku sundejte. Lilky musí být měkké, kdyby byly hodně velké, prodlužte dobu pečení.
  4. Podávejte s jogurtem a plackovým chlebem, abyste mohli vytřít všechnu šťávu.

reklama

reklama