Na těsto
- polohrubá mouka 350 g
- sušené droždí 7 g
- mléko (vlažné) 150 ml
- máslo (změklé) 30 g
- vejce 1 ks
Na náplň
- špenát (spařený a okapaný) 500 g
- červená paprika (opečené, bez slupek a nasekané) 460 g
- feta 200 g
- piniové oříšky (opražené) 50 g
- černé olivy (sušené, s bylinkami) 70 g
Postup přípravy
- Těsto: Do mísy nasypte mouku a smíchejte ji s droždím a špetkou soli. Přilijte mléko, přidejte máslo a lehce našlehané vejce a vše promíchejte. Těsto válejte asi 10 minut, dokud nebude hladké a pružné.
- Na pomoučeném povrchu těsto vyválejte na placku asi 35,5 – 40 cm. Posypte ingrediencemi náplně. Jeden delší okraj ponechejte volný a potřete jej vodou. Zarolujte proti volnému konci tak, aby se těsto vespod spojilo. Odřízněte konce a potom nakrájejte asi na 12 řezů. Rozložte je, včetně konců, na plechy, přikryjte naolejovanou fólií a nechte stát, dokud těsto nevykyne.
- Předehřejte troubu na 200°C, u plynové na stupeň 6. Kolečka pečte asi 20-25 minut, nebo dokud těsto nebude zlatavé. Vyndejte z trouby a shrňte na mísu. Chlebíky jsou nejlepší teplé.