návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy

6 porcí
do 1 hodiny
Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy
Autor: Marek Kučera Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy
Famózní kombinace letních chutí, lehká, šťavnatá, lahodná.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Velkou zapékací formu lehce vymažte máslem.
  2. Cukety podélně rozpulte. Dužinu vydlabejte, aby u okrajů zůstala asi půlcentimetrová vrstva. Dužinu nadrobno nakrájejte.
  3. Máslo rozehřejte v hluboké pánvi nebo v kastrolu na středně vysokém plameni. Přidejte česnek a maso. Smažte za stálého promíchávání asi 8 minut, až maso přestane být růžové. Drťte ho vařečkou, aby se nedělaly žmolky. Pak přidejte houby a ořechy a smažte dál, až houby pustí šťávu, trvá to asi 5 minut. Přidejte dužinu cukety a oregano, plamen snižte a směs za promíchávání smažte ještě asi 8 minut, až cuketa zvláční. Sejměte z plamene.
  4. Do směsi vmíchejte strouhanku podle potřeby a dobře ji osolte a opepřete. Naplňte vydlabané cukety a vložte je do zapékací formy. Posypte sýrem.
  5. Pečte asi 25 minut, až bude náplň hezky prohřátá a cuketové lodičky zvláční. Podávejte je horké, s čerstvým pečivem.
Reklama

PRIMA TIP: Mleté maso má tendenci dělat v omáčkách žmolky. Dobrý trik je omáčku během přípravy několikrát promačkat šťouchadlem na brambory – přísady včetně masa se rozdělí na homogennější kousky, ale zachovají si konzistenci.

Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy  Foto:

Plněná cuketa s masem, houbami a ořechy; foto: Marek Kučera

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama