návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pistáciové makronky

20–30 ks porcí
do 2 hodin
Pistáciové makronky
Pistáciové makronky Autor: Pěkně vypečený blog
Makronky má rád snad každý. A my pro vás skvělý recept, takže odteď si je můžete připravovat i doma. A je to snazší, než se na první pohled zdá!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pokud budete péct makronky odpoledne, tak si bílky nachystejte už ráno. Nechte je stát na kuchyňské lince, v míse pod papírovou utěrkou do doby, než na ně přijde řada.
  2. Mleté mandle spolu s mletými pistáciemi a moučkovým cukrem nasypte do mixéru a zpracovávejte 15 sekund, poté směs prosejte do mísy. Nachystejte si dva plechy, které vyložte silikonovými podložkami. Pokud je nevlastníte, můžete si předkreslit kolečka na pečicí papír.
  3. Bílky ušlehejte do nepříliš pevného sněhu a postupně do něj zašlehávejte krupicový cukr tak, aby vznikla pevná lesklá hmota. Vmíchejte potravinářské barvivo, množství podle toho, jak moc zelené makronky chcete mít.
  4. Pomocí stěrky pak zapracujte po třetinách mandle a pistácie smíchané s moučkovým cukrem. Takto pokračujte s dalšími dvěma třetinami. Hmota musí být po zamíchání suchých přísad lesklá a hustá, ze stěrky by měla stékat jako stuha.
  5. Hmotu dejte do jednorázového cukrářského sáčku, ustřihněte špičku o průměru 0,5 cm a na silikonové podložky tvořte kolečka. Poté oběma plechy několikrát silně bouchněte o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek. Pak je jemně posypejte kousky pistácií. Nechte odpočívat a zaschnout minimálně 30 minut při pokojové teplotě.
  6. Mezitím si rozehřejte troubu na 135 °C.
  7. Jakmile jsou makronky na povrchu suché, pečte je 18 minut. Po vytažení z trouby nechte makronky lehce vychladnout na plechu, poté je sloupněte a přeneste na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.
  8. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a poté do něj zašlehejte smetanu. Pomocí cukrářského sáčku pak krém nanášejte na skořápky a spojujte.
Reklama

Pistáciové makronky Foto:

Pistáciové makronky Foto:

Pistáciové makronky, foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama