Najděte si recept
Na co máte chuť?

Pikantní krevetová bruschetta
Italská kuchyně je jednoduchá, takže tento recpet zvládnete za pár minut i doma. Až ochutnáte, budete se cítit jako v luxusní restauraci. Základem jsou ovšem kvalitní suroviny, zvlášť na krevetách se nevyplatí šetřit.
do 30 minut
4-6 porce
Suroviny (4-6 porce)
- bílé pečivo, italský chléb
- krevety oloupané, nepředvařené 500 g
- Česnek 150 g
- čerstvý zázvor 150 g
- Pažitka 10 g
- chilli papričky 50 g
- Máslo 30 g
- Olivový olej
- citronová štáva
- rukola
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Česnek a zázvor nakrájíme na tenké plátky a orestujeme na oleji na pánvi do zlatova. Pozor, nesmí zhnědnout, jinak by zhořkly.
- Na jemno nasekáme pažitku a chilli papričky bez semínek a přidáme spolu s krevetami na pánev. SPolečně restujeme, dokud krevety hezky nezrůžoví.
- Zjemníme kouskem másla a přidáme citronovou šťávu podle naší chuti.
- Směs krevet se sosem a šťávou servírujeme na opečený chléb, který předem rozpečeme v troubě do křupava.
- Na závěr ozdobíme pár snítky rucoly a plátky citronu na dochucení.
Pikantní krevetová bruschetta podle šéfkuchaře restaurace Marina Grosseto, Foto: Karel Kaše
GROSSETO Marina Ristorante: Alšovo nábřeží, 110 00 Praha 1 – Staré město; www.grosseto.cz/marina