Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené indonéské kuře s restovaným květákem

4–6 porce
do 2 hodin
Pečené indonéské kuře s restovaným květákem
Pečené indonéské kuře s restovaným květákem Autor: isifa.com
Pokud máte rádi indickou kuchyni, můžete si v jejím stylu připravit i klasické kuře. Stačí ho doplnit o pár nezbytných exotických ingrediencí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Dejte do mixéru jarní cibulky, citronovou trávu, makadamové ořechy, koření a krevetovou pastu, pokud ji použijete, přidejte 3 ml soli a vše rozmixujte do husté pasty. Pokud bude potřeba, přidejte trochu kokosového nebo slunečnicového oleje.
  2. V pánvi rozehřejte zbývající olej a pečte na něm pastu na střední teplotě asi 1 minutu. Postupně přidávejte kokosové mléko a po každém přilití důkladně promíchejte. Potom odstavte z plotny. Omáčku přendejte do pekáče nebo hrnce.
  3. Kuřeti svažte provázkem nohy a položte ho do omáčky prsy dolů. Přikryjte poklicí nebo alobalem a v předehřáté troubě pečte 20 minut. Vyndejte pekáč z trouby a kuře opatrně otočte. Dejte zpátky do trouby, už nepřikryté, a pečte dalších 40 minut nebo dokud nebude měkké a hnědé.
  4. Vyndejte kuře z pekáče a před porcováním nechte 15 minut odpočívat. Omáčku slijte do džbánku a počkejte, dokud se tuk neusadí nahoře, potom ho odeberte a vyhoďte. Podávejte s omáčkou, smaženým květákem a rýží. 
  5. Smažený květák s chilli: 500g hlávku květáku rozeberte na jednotlivé růžičky. Vařte ho ve vodě 5 minut, potom přidejte 200 g nakrájených zelených fazolek. Nechte pobublávat dalších 5 minut, potom ho slijte a nechte okapat. Rozehřejte kokosový nebo slunečnicový olej na velké pánvi nebo ve woku. Smažte chilli papričky, 2–3 jarní cibulky, 2 stroužky rozdrceného česneku a na 2 minuty přidejte 10 ml nastrouhaného čerstvého zázvoru. Přidejte 10 ml sójové omáčky, 15 ml husté sójové omáčky (kekap manis) a 30 ml vody. Potom přidejte okapaný květák a zelené fazolky a smažte za stálého míchání. Stáhněte teplotu a nechte ještě 3 minuty pobublávat. Podávejte s kuřetem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama