Suroviny
- malé brambory 5 ks (cca 250 g)
 - extra panenský olivový olej
 - Sůl
 - žervé natural 80 g
 - čerstvý kozí sýr 50 g
 - Řecký jogurt 1 lžíce
 - Pažitka
 - čerstvě mletý pepř
 
Článek
22 super receptů na oblíbené pečené brambory
Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně, a proto se není co divit, že je máme tak rádi ve všech podobách. Pomiňme protentokrát bramboráky, bramborové...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C. Brambory pořádně omyjte a očistěte.
 - Brambory na několika místech propíchejte vidličkou, vetřete do nich sůl a olej a dejte je do malé zapékací misky.
 - Misku s bramborami dejte do vyhřáté trouby a pečte 50 minut.
 - V misce smíchejte žervé, kozí sýr, jogurt, posekanou pažitku a pepř.
 - Upečené brambory rozřízněte navrchu do kříže, dejte je na talíř a přikryjte je směsí ze žervé, jogurtu, kozího sýru a pažitky.
 - Posypte ještě pažitkou, zakápněte olivovým olejem a jezte.