Suroviny
- kuřecí stehno 4 ks
- bílý jogurt 1 kelímek
- hladkolistá petržel 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- strouhaný parmazán 1/2 hrnku
- strouhanka 1/2 hrnku
- máslo
- sůl
Postup přípravy
- V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte. Kuřecí stehna či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi. Kuře nechte 2–3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne.
- Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte. Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla. Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů. Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody. Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatova. Během toho kuřecí maso přelévejte výpekem.
- Podávejte například s bramborovou kaší.