návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance

4 porce
nad 2 hodiny
Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance
Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance Autor: Coolinářka
Jestli vám občas chybí inspirace, jak originálně a hlavně chutně připravit kuře, zkuste tento recept! Zvládne ho úplně každý a troufáme si tvrdit, že i u vás bude mít úspěch!
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. V bílém jogurtu rozmíchejte nasekané lístky plocholisté petržele a nadrcený česnek, trochu směs osolte. Kuřecí stehna či rozporcované kuře lehce osolte a obalte v jogurtové směsi. Kuře nechte 2–3 hodinky v jogurtu odpočívat, díky němu krásně zkřehne.
  2. Strouhanku smíchejte se strouhaným parmazánem a jednotlivé porce, hojně pokryté jogurtovou směsí, v ní obalte. Takto připravené kuře naskládejte do máslem vymazaného pekáče a na jednotlivé porce položte 1 lžičku másla. Přiklopte je a dejte péct asi na 70 minut na 180 stupňů. Asi po 30 minutách kuře podlijte asi 50 ml vody. Po 70 minutách sundejte z pekáče pokličku a dopékejte ho pod grilem na 200 stupňů do zlatova. Během toho kuřecí maso přelévejte výpekem.
  3. Podávejte například s bramborovou kaší.
Reklama

Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance Foto:

Pečená kuřecí stehna v parmazánové strouhance, foto: Coolinářka

Coolinářka Foto: Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama