Suroviny
- brambory (velké moučné ) 4 ks
- máslo 2 lžíce
- čedar ( najemno nastrouhaný) 100 g
- zelené olivy (bez pecek) 60 g
- sušená rajčata ( v olivovém oleji) 60 g
- zakysaná smetana 4 lžíce
- rukola (velká hrst )
- čerstvě namletý pepř ( černý )
- sůl
Článek
22 super receptů na oblíbené pečené brambory
Brambory jsou jednou ze základních surovin české kuchyně, a proto se není co divit, že je máme tak rádi ve všech podobách. Pomiňme protentokrát bramboráky, bramborové...
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dobře kartáčkem umyjte pod studenou tekoucí vodou a na několika místech je napíchněte vidličkou.
- Brambory rozložte na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě je upečte doměkka (asi 40 minut). Mezitím nakrájejte sušená rajčata najemno a olivy přepulte.
- Upečené brambory podélně nařízněte a prsty je jemně zmáčkněte tak, aby se otevřely.
- Dovnitř každé brambory dejte 1/2 lžíce másla a vidličkou vnitřek opatrně rozšťouchejte. Potom přidejte najemno nastrouhaný čedar, který vidličkou vmíchejte do rozšťouchaných brambor.
- Osolte, opepřete a brambory naplňte nakrájenými rajčaty a olivami. Dokončete lžící zakysané smetany a rukolou, kterou jemně zakápněte olejem ze sušených rajčat.