Suroviny
- květák 1 ks
- mandle 90 g
- vejce 2 ks
- oregano 1 lžíce
- sůl
- rukola
- cherry rajčata
- prosciutto crudo
Rajčatové sugo
Bazalkové pesto
- bazalka 2 hrnky
- kešu hrst
- olivový olej 1/2 hrnku
- citronová šťáva 1/2
- sůl
Postup přípravy
- Květák nastrouhejte a vymačkejte vodu. Spojte s mandlovou moukou, vejci, oreganem, podle chuti osolte a opepřete.
- Na plechu s pečicím papírem vytvarujte směs do tvaru pizzy, dejte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 20–25 minut, než se na "pizze" udělá křupavá krusta.
- Mezitím si připravte rajčatové sugo. Rajčata spařte v horké vodě, oloupejte a pokrájejte. Na oleji zpěňte cibuli, přidejte nasekaný česnek a restujte, než cibule zesklovatí. Vložte spařená rajčata, chilli, sůl a pepř a dvacet minut nechte na mírném plameni dusit. Na závěr vhoďte natrhané lístky bazalky a již nevařte.
- Následně na pizzu rozprostřete rajčatové sugo a pečte dokřupava ještě 10–15 minut.
- Posledním krokem je bazalkové pesto. Veškeré ingredience na pesto rozmixujte dohromady. Na upečenou pizzu dejte natrhanou rukolu, pokrájená cherry rajčata, prosciutto crudo a podávejte s bazalkovým pestem.