reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Paleo pizza
Autor: Kitchen and the City Paleo pizza

Paleo pizza

Hodnoceno: 0x
Už jsme vám ukázali, jak připravit paleo chleba. Dnes si můžete upéct krásně křupavou paleo "pizzu", kterou si rádi přidáte do svého jídelníčku.
do 1 hodiny

reklama

reklama

Suroviny

Rajčatové sugo:

Postup

  1. Květák nastrouhejte a vymačkejte vodu. Spojte s mandlovou moukou, vejci, oreganem, podle chuti osolte a opepřete.
  2. Na plechu s pečicím papírem vytvarujte směs do tvaru pizzy, dejte do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 20–25 minut, než se na "pizze" udělá křupavá krusta.
  3. Mezitím si připravte rajčatové sugo. Rajčata spařte v horké vodě, oloupejte a pokrájejte. Na oleji zpěňte   cibuli, přidejte nasekaný česnek a restujte, než cibule zesklovatí. Vložte spařená rajčata, chilli, sůl a pepř a dvacet minut nechte na mírném plameni dusit. Na závěr vhoďte natrhané lístky bazalky a již nevařte.
  4. Následně na pizzu rozprostřete rajčatové sugo a pečte dokřupava ještě 10–15 minut.
  5. Posledním krokem je bazalkové pesto. Veškeré ingredience na pesto rozmixujte dohromady. Na upečenou pizzu dejte natrhanou rukolu, pokrájená cherry rajčata, prosciutto crudo a podávejte s bazalkovým pestem.

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, rádaexperimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

reklama