návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ovocný sněhový koláč

Hodnoceno: 0x
8–10 porcí
do 1 hodiny
Ovocný sněhový koláč
Autor: kuchařka Čokoláda Ovocný sněhový koláč
S tímto rychlým a jednoduchým koláčem ze sněhového čokoládového dacquoise nemůžete šlápnout vedle. Lze jej připravit také v bezlepkové podobě, stačí nahradit obyčejnou mouku kvalitní bezlepkovou moukou.

Postup

  1. ČOKOLÁDOVÉ DACQUOISE: Troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si 4,5 cm vysokou dortovou formu o průměru 18 cm a vyložte ji pečicím papírem.
  2. Elektrickým mixérem se šlehacími metlami na střední výkon vyšlehejte bílky s vinným kamenem na polotuhý sníh. Do něj pak vmíchejte krupicový cukr a ještě minutu šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte zbývající ingredience a promíchejte silikonovou stěrkou.
  3. OVOCNÝ KOMPOT: Všechny přísady smíchejte v rendlíku a na středním plameni přiveďte k mírnému varu. Nechte asi 2 minuty probublávat, pak odstavte a nechte kompot vychladnout.
  4. Čokoládové dacquoise naplňte do cukrářského sáčku s jednoduchým nástavcem velikosti 1,2 cm a stříkejte do dortové formy do výšky 2 cm. Na dacquoise nalijte kompot a rovnoměrně jej rozetřete do stran. U kraje ale nechte zhruba 1 cm suchého korpusu.
  5. Kompot zakryjte další vrstvou dacquoise, která by formu měla zaplnit do výšky asi 3 cm. Zbylé dacquoise můžete ve formě rozetřít i silikonovou stěrkou. Pečte 35–40 minut dozlatova, dokud se na povrchu neudělá pevná kůrčička. Před vyjmutím z formy nechte vychladnout.

PRIMA TIP: Tento koláč můžete skladovat v uzavřené nádobě při pokojové teplotě 2–3 dny. Když ho zamrazíte, vydrží vám 3–4 týdny. Před použitím jej vyjměte z mrazničky a nechte přes noc v lednici rozmrazit. Podávejte při pokojové teplotě.

Ovocný sněhový koláč  Foto: Ovocný sněhový koláč; foto: kuchařka Čokoláda

Čokoláda

Čokoláda Foto:

Kirsten Tibballs

Pro všechny, kdo mají rádi čokoládu, jsou tu sladké, netradiční recepty, klasické i současné. Kirsten Tibballs, šéfkuchaři přezdívaná ,,australská královna čokolády“, provozuje školu pro domácí kuchaře, kteří chtějí ovládnout jemné umění čokolády a cukrářství. Její dlouholeté zkušenosti učitelky jí umožnily shromáždit tuto úžasnou sbírku receptů pro všechny, kteří si rádi dají něco sladkého na zub a kteří chtějí ohromit své přátele a rodinu pečlivě připravenými pokrmy z čokolády. Čokoláda je vždy hlavní ingredience každého receptu.

Recepty jsou rozdělené do tří kategorií: lehké, středně těžké a obtížné. Kirsten pečlivě krok za krokem popisuje celou přípravu a doprovází ji mnoha fotografiemi, takže budete mít dokonalý přehled o celé přípravě. Čokoládové brownies, sušenky s kokosem či malinami, čokoládové koláče, karamelová nebo čokoládová pěna, čokoládový krém brulee, mléčné čokoládové medové pralinky... To je čokoláda! Svůdná, nádherná, nejlepší!

Nakladatelství Omega, 499 Kč