Suroviny
- máslo (pokojové teploty) 250 g
- marmeláda (oblíbená zavařenina s kousky ovoce) 4–6 vrchovatých lžic
- ovoce (pár bobulek nebo kousků čerstvého ovoce)
- mascarpone
Postup přípravy
- Máslo našlehejte tyčovým mixérem nebo v robotu, až bude lehké a nadýchané.
- Nejlépe ručně do něj zatřete zavařeninu (tak se nepoškodí kousky nebo drobné bobulové ovoce a vypadá to pěkně). Přesuňte do misky.
- Máslo natírejte na ještě horké pečivo, jako jsou croissanty, nebo na čerstvě upečené sušenky či na právě opečené tousty a/nebo lehce opečené krajíce chleba.
- Doplňte čerstvým ovocem a kopečkem mascarpone.
PRIMA TIP: Zbylé ovocné máslo můžete vytvarovat do válečku a zabalené do papíru nebo fólie uchovat v chladu nebo na mrazáku na jinou příležitost.