Oříškový dort s malinami
Zdroj: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Oříškový dort s malinami
Zdroj:
kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Dort korunuje slavnostní příležitost, ale potěší o to víc, když je tak dobrý, že by nikdo nečekal, že může být i zdravý! Oříšky, pohanková mouka a makadamový olej překypují správnými mastnými kyselinami a jejich zemitá chuť báječně ladí se sladkými malinami. Pro větší kontrast chutí můžete dort doplnit řeckým nebo kokosovým jogurtem.
Postup přípravy
-
Kulatou dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 170 °C.
-
Mouku promíchejte s práškem do pečiva a kořením. V jiné míse vyšlehejte mixérem vejce s cukrem do světlé pěny. Vlijte olej, přisypte mouku, oříšky, citronovou kůru a polovinu malin. Těsto přemístěte do formy a posypte zbylými malinami.
-
Pečte 40–45 minut nebo až špejle zapíchnutá do středu těsta vyjde ven čistá nebo jen s pár vlhkými drobečky. Pokud dort hnědne příliš rychle, zakryjte ho alobalem. Upečený dort vyjměte, nechte 10 minut chladnout a pak ho vyndejte z formy na mřížku a nechte zcela zchladnout. Posypte oříšky a malinami na ozdobu a podávejte s jogurtem.
Oříškový dort s malinami
Zdroj: kuchařka Pravé a lahodné jídlo
Oříškový dort s malinami
Zdroj:
kuchařka Pravé a lahodné jídlo