návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Originální recept na čokoládový Sachr dort

Hodnoceno: 8x
1 dort porce
do 1,5 hodiny
Sacher dort
Autor: Miluji svůj život Sacher dort
Jestli existuje nějaký typický vídeňský dezert, je to bezpochyby Sacher. Najdete v něm plno kakaa a voňavou meruňkovou marmeládu. K odpolední kávě nebo čaji naprosto bezkonkurenční. :)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 165 °C.
  2. Oddělte žloutky od bílků.
  3. K bílkům přidejte polovinu třtinového cukru (80 g), zvolte nástavec balonová metla a vyšlehejte sníh.
  4. Ve větší míse vyšlehejte ručně nebo opět pomocí robota a balonového hnětače žloutky se zbylou polovinou cukru (80 g) do pěny.
  5. Sníh opatrně vmíchejte do žloutkové hmoty.
  6. Poté přidejte prosátou hladkou mouku, hrubou mouku, kakao a kypřicí prášek a opět vše opatrně promíchejte.
  7. Nakonec opatrně a za stálého míchání přilévejte máslo.
  8. Formu vymažte máslem, vysypte moukou a přelijte do ní těsto.
  9. Formou nyní několikrát bouchněte o pracovní desku, aby z těsta unikly bubliny, a dejte do trouby péct na 45 minut.
  10. Po upečení nechte korpus vychladnout.
  11. Poté vrch seřízněte, pokud se vyklenul, a korpus pomocí dortového nože rozkrojte na 3 pláty.
  12. Každý plát pokapejte 1–2 lžícemi tuzemáku a potřete jej marmeládou.
  13. Korpusy naskládejte na sebe a i boky potřete marmeládou.
  14. Dort dejte nyní do lednice vychladit alespoň na hodinu.
  15. Poté jej vytáhněte, přendejte jej na mřížku a připravte polevu.
  16. Vodu svařte s cukrem a čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
  17. Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s cukrovým sirupem a polijte jím dort. 
  18. Dort by měl mít polevu jak na vrchu, tak po stranách, pokud tak není, stěrkou polevu uhlaďte a přeneste i na kraje.
  19. Horní okraj dortu můžete nyní ozdobit posekanou čokoládou a hned jej dejte ztuhnout do lednice.
  20. Ráno nebo až poleva ztuhne dort ozdobte plátky z růže.
  21. Podávejte vychlazený s vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou.

Miluji svůj život
Kateřina Jašková

Blog Miluji svůj život je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)