Suroviny
- vejce 6 ks
 - třtinový cukr 160 g
 - hladká mouka 100 g
 - hrubá mouka 70 g
 - kakao (holandské) 50 g
 - máslo (rozpuštěné ) 90 g
 - máslo (na vysypání formy)
 - hrubá mouka (na vysypání formy)
 - meruňkový džem 300 g
 - rum (tuzemák) 4–6 lžic
 
Poleva
- třtinový cukr 160 g
 - voda 125 ml
 - čokoláda (75% ) 160 g
 
Na ozdobu
- čokoláda (nasekaná,na ozdobu)
 - růžové lístky (plátky růže na ozdobu)
 
    
    
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 165 °C.
 - Oddělte žloutky od bílků.
 - K bílkům přidejte polovinu třtinového cukru (80 g), zvolte nástavec balonová metla a vyšlehejte sníh.
 - Ve větší míse vyšlehejte ručně nebo opět pomocí robota a balonového hnětače žloutky se zbylou polovinou cukru (80 g) do pěny.
 - Sníh opatrně vmíchejte do žloutkové hmoty.
 - Poté přidejte prosátou hladkou mouku, hrubou mouku, kakao a kypřicí prášek a opět vše opatrně promíchejte.
 - Nakonec opatrně a za stálého míchání přilévejte máslo.
 - Formu vymažte máslem, vysypte moukou a přelijte do ní těsto.
 - Formou nyní několikrát bouchněte o pracovní desku, aby z těsta unikly bubliny, a dejte do trouby péct na 45 minut.
 - Po upečení nechte korpus vychladnout.
 - Poté vrch seřízněte, pokud se vyklenul, a korpus pomocí dortového nože rozkrojte na 3 pláty.
 - Každý plát pokapejte 1–2 lžícemi tuzemáku a potřete jej marmeládou.
 - Korpusy naskládejte na sebe a i boky potřete marmeládou.
 - Dort dejte nyní do lednice vychladit alespoň na hodinu.
 - Poté jej vytáhněte, přendejte jej na mřížku a připravte polevu.
 - Vodu svařte s cukrem a čokoládu rozpusťte ve vodní lázni.
 - Rozpuštěnou čokoládu smíchejte s cukrovým sirupem a polijte jím dort.
 - Dort by měl mít polevu jak na vrchu, tak po stranách, pokud tak není, stěrkou polevu uhlaďte a přeneste i na kraje.
 - Horní okraj dortu můžete nyní ozdobit posekanou čokoládou a hned jej dejte ztuhnout do lednice.
 - Ráno nebo až poleva ztuhne dort ozdobte plátky z růže.
 - Podávejte vychlazený s vanilkovou zmrzlinou či šlehačkou.