návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčaty

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčaty
Autor: P&G Foodies Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčaty
Tento quiche si můžete připravit vlastně kdykoliv – v létě, ale i v zimě. Žampiony nebo špenát totiž můžete koupit po celý rok. Tak se pusťte do pečení! ;)

Článek

Tymiánový quiche s cibulí na víně a medu Foto:

23 báječných receptů na quiche a slané koláče

Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...

Suroviny

Korpus:

Náplň:

Postup

  1. Korpus: Předehřejte si troubu na 175 °C.
  2. Smícháním všech surovin si rukama vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a dejte odležet do lednice alespoň na 20 minut.
  3. Následně si připravte formu o průměru cca 24 cm a 2 kusy pečicího papíru. (TIP: První pečicí papír zmačkáme do kuličky, a pak ho rozložíme. Mačkáme ho proto, aby se hezky přizpůsobil tvaru formy.)
  4. Zmačkaný papír rozložte. Na něj položte těsto a na těsto položte 2. kus papíru. Přes papír rozválejte těsto do výšky cca 3–5 mm. Pak přesuňte těsto na pečicím papíru do formy. Prsty upravte okraje.
  5. Spodek těsta propíchejte vidličkou a pečte cca 15 min.
  6. Náplň: Na ghí másle si orestujte kostičky cibule a česneku dozlatova.
  7. Žampióny nakrájejte na tenké plátky a přihoďte je na pánev k cibuli a česneku. Přidejte druhou lžíci ghí.
  8. Jakmile žampióny změknou, přidejte špenát a 1 lžičku čerstvého tymiánu. Restujte cca 2 minuty.
  9. Vejce rozšlehejte s 200 ml smetany, ½ lžičkou dijonské hořčice. Přidejte čerstvý pepř a ½ lžičky soli. Čedar nastrouhejte nahrubo.
  10. Na upečený korpus nasypte cca 1 polovinu nastrouhaného sýra. Přidejte orestovanou směs, následně přidejte zbylý sýr, zalijte smetanou s vejci. Navrch poklaďte plátky mozzarelly a rajčaty.
  11. Pečte cca 30 min na 175 °C.

Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčaty Foto: Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčaty Foto: Nízkosacharidový quiche se špenátem a cherry rajčat., Foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.