Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nepečený cheesecake s mandlovým likérem

12 porcí
do 30 minut
Cheesecake s mandlovým likérem - Obrázek 8
Cheesecake s mandlovým likérem - Obrázek 8
Vyzkoušejte oblíbený nepečený moučník v Markétině verzi – ochucený krémovým likérem.
Reklama
Reklama

Máslo rozpusťte v kastrolku a zalijte jím rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte, aby se máslo rovnoměrně vsáklo do nadrcených drobků. Směs důkladně natlačte do dortové formy tak, aby se pokrylo celé dno a vytvořily se nízké okraje. Dejte na hodinu vychladit do lednice.

Mezitím si připravte náplň. Jemně prošlehejte krémový sýr s mandlovým likérem a cukrem. Potom jemně, ale důkladně promíchejte s našlehanou šlehačkou. Hotovou směs rozprostřete na připravený vychlazený korpus ze sušenek.

Dort nechte chladit v lednici alespoň dvě hodiny. Poté vyjměte z formy a před podáváním dozdobte nastrouhanou čokoládou nebo práškovým kakakem.

 

 

Tip: Krémový likér dodá moučníku hladkou strukturu a výraznou mandlovou chuť. Můžete použít jakýkoli likér typu Baileys. Vyzkoušejte i jiné příchutě, oříškovou nebo karamelovou.

Poznámka: V originálním receptu na cheesecake se používá čerstvý sýr Philadelphia. Můžete jej nahradit Lučinou, případně ricottou.

 

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama