Suroviny
- polohrubá mouka (část lze vyměnit za špaldovou) 150 g
- cukr krupice 100 g
- vejce 1 ks
- máslo (rozpuštěné) 4 lžíce
- vanilkový cukr 1 sáček
- sůl špetka
- bílý jogurt 250 g
- nektarinky 4 ks
- mandlové plátky
Postup přípravy
- Nektarinky pokrájíme na plátky a dáme stranou.
- Metličkou nebo ručním šlehačem smísíme jogurt, rozpuštěné máslo, vejce, přisypeme mouku s kypřicím práškem, oba cukry a špetku soli. Vytvoříme konzistentní hmotu.
- Dortovu formu o průměru asi 25 cm vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, které rovnoměrně rozvrstvíme. Těsto poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami a posypeme mandlemi.
- Pečeme na 180° C asi 20 až 30 minut. Podávat můžeme se zakysanou smetanou.