návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nádivka s mandlemi

Hodnoceno: 0x
15–20 ks porcí
do 1 hodiny
Nádivka s mandlemi
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Nádivka s mandlemi
Mandle dovedou oblíbenou českou hlavičku k michelinské hvězdičce. Pokud tuto nádivku servírujete na Velikonoce, přidejte ještě velkou hrst nasekaných mladých kopřiv nebo listů medvědího česneku.

Postup

  1. Chléb natrhejte na menší kousky a ty pak rozmixujte na hrubší drobky. Vsypte je do mísy, v mixéru teď nasekejte petržel a mandle (několik hezkých si můžete nechat stranou na ozdobu).
  2. Část másla rozehřejte a osmažte na něm nakrájenou slaninu, přidejte česnek a jarní cibulky a společně smažte ještě asi 5 minut. Přidejte zbytek másla a nechte ho rozehřát. Pak směs vlijte do mísy ke strouhance a přidejte lehce rozšlehaná vejce a nasekanou petržel s mandlemi.
  3. Důkladně promíchejte, směs dochuťte a rozestřete do pekáčku vymazaného trochou másla nebo ji můžete rozdělit do důlků formy na muffiny, které vyložíte pečicím papírem. Povrch můžete ozdobit celými mandlemi. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, trvá to asi 25 až 30 minut.

Nádivka s mandlemi  Foto: Nádivka s mandlemi, foto: L.A. CREATIVE FOOD