zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Nadívaný bůček a pažitkové brambory
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Nadívaný bůček a pažitkové brambory

Nadívaný bůček a pažitkové brambory

Hodnoceno: 0x
Nevejde-li se vám všechna nádivka do masa, přidejte ji asi půl hodiny před dopečením masa do pekáče vedle bůčku a společně dopečte. Je-li třeba, seberte nadbytečný tuk ze šťávy lžící nebo ještě povařte, aby se odpařila voda, nebo naopak dolijte vodou a povařte.
nad 2 hodiny
4–6 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4–6 porce)

Na nádivku:

Pažitkové brambory:

Postup

  1. Předehřejte troubu na 150 °C. Maso otřete vlhkou utěrkou a z kratší strany do něj v polovině výšky prořízněte kapsu na náplň. Dejte si pozor, aby jste neprořízli okraje a zároveň bylo maso prořízlé co nejvíce. Kapsu roztáhněte rukou, maso osolte a sůl vmasírujte do masa i kůže.
  2. Housky nakrájejte na kostičky a v míse pokropte podle potřeby mlékem, jen aby byly navlhčené. Žloutky prošlehejte s trochou soli, muškátového květu a máslem a přidejte do mísy k houskám. Vmíchejte nasekanou petrželku a libeček a zapracujte sníh z bílků. Nádivka musí být vláčná.
  3. Dutinu v mase naplňte nádivkou a na kratší straně spíchněte kovovou jehlou nebo zašijte režnou nití. Naplněný bůček položte kůží dolů do pekáče, posypte polovinou kmínu, podlijte trochou vody, jen aby v ní ležela kůže, přikryjte dalším pekáčkem nebo alobalem a vložte do trouby. Pečte asi půl hodiny, pak maso obraťte a měkkou napařenou kůži nařízněte jako mřížku na menší čtverečky a posypte zbylým kmínem. Pečte další zhruba 2 hodiny. Jakmile je maso měkké a kůže začne zlátnout, odklopte ho, přelijte šťávou a dopečte dozlatova a křupava. Bůček nechte 10 minut dojít a pak nakrájejte na plátky a podávejte podlité trochou šťávy, nejlépe s pažitkovými bramborami.
  4. Pažitkové brambory: brambory oloupejte, omyjte a celé zalijte v hrnci vroucí vodou, aby byly jen potopené. Osolte, přidejte kmín a libeček a vařte doměkka, trvá to 15–20 minut. Mezitím opláchněte pažitku a nakrájejte ji najemno. Uvařené brambory slijte, nechte jen krátce vypařit a vyhoďte libeček. K bramborám přidejte lžíci másla a pažitku. Hrnec zakryjte poklicí, brambory protřeste a nechte tak, než je budete podávat. Pak je přesypte do mísy.

Nadívaný bůček a pažitkové brambory Foto:

Nadívaný bůček a pažitkové brambory, foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu