zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Melanzane alla parmigiana (Lilek a la parmigiana)
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Melanzane alla parmigiana (Lilek a la parmigiana)

Melanzane alla parmigiana

Hodnoceno: 1x
Jsou-li lasagne v italské kuchyni jedinečnou árií, která chytne u srdce většinu stolovníků, pak lilek zapečený 
s parmezánem bude sice lehkým letním trylkem, ovšem 
se stejně chytlavou melodií.
do 1 hodiny
4 porce
Připravte si lilek s parmazánem podle video receptu s Emanuelem

reklama

Postup

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, nasolíme a necháme jej „vypotit“. V kastrůlku na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku. V jejích šlépějích následuje sugo pomodoro nebo rajčatové pyré, dále špetka cukru 
a soli. Omáčku necháme prohřát a poté ji stáhneme z ohně.
  2. Z lilků papírovou kuchyňskou utěrkou otřeme vodu, zlehka je obalíme v mouce a ponoříme do rozpáleného oleje na pánvičce. Emanuele doporučuje: „Víte, jak lpím na panenském olivovém oleji, ale pro tento případ dávám přednost arašídovému. 
Je tak delikátní, že nemění chuť jídla, které na něm připravujete.
  3. Začneme s grandiózní stavbou. Do gratinovací misky skládáme jednotlivé vrstvy – rajčatovou omáčku, plátky restovaného lilku, na kolečka nakrájenou mozzarellu a strouhaný parmezán. Po třetím až čtvrtém patře našeho kulinářského architektonického dílka můžeme jít do finále.
  4. V poslední vrstvě – po položení rajčatové omáčky a plátků lilku – vynecháme mozzarellu a povrch jen bohatě zasypeme nastrouhaným parmezánem, asi jako když se zčistajasna spustí sněhová bouře. Misku svěříme troubě předehřáté na 180 °C na dobu 20 minut. Zapečený lilek servírujeme 
v příčných řezech stejně jako lasagne.

S Italem v kuchyni II.S Italem v kuchyni podruhé...

"Každý se může naučit vařit," říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Když italský šéfkuchař s vařením začínal, orientoval se na poctivou domácí kuchyni své babičky, která mu věnovala mnoho rodinných receptů.

Emanuele sází na jednoduchá jídla a využití čerstvých sezonních surovin, z nichž umí připravit hotové zázraky.

V pokračování úspěšné knihy podle telvizního pořadu S Italem v kuchyni II. najdete přes 70 receptů, s kterými si doma snadno vykouzlíte Itálii na talíři.

reklama

Sledujte celou epizodu