reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Mátová zmrzlina
Autor: isifa.com Mátová zmrzlina

Mátová zmrzlina

Hodnoceno: 0x
Mít po ruce zmrzlinu je vždy dobře. A nejlepší je mít doma tu vlastnoručně vyrobenou. Stačí pár ingrediencí, trocha času a jinou už nebude nikdy chtít.
do 2 hodin
1,2 litru porce

reklama

reklama

Postup

  1. Lístky máty dejte do mixéru a lehce rozsekejte, poté dejte stranou. Cukr dejte do menšího kastrolu, přidejte 3 hrnky vody a zahřívejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí. Přidejte nasekanou mátu, zesilte oheň a vařte 8 minut. Odstavte z ohně a nechte úplně vychladnout.
  2. Přelijte cukrový sirup do mísy, přidejte citronovou šťávu a nasekané pistácie. Přendejte do plastové misky, přikryjte a nechte v mrazáku asi 3 hodiny odpočívat.
  3. Vyndejte z mrazáku, zmrazený sorbet přendejte do mísy od kuchyňského robota, přidejte vaječné bílky a mixujte, dokud směs nebude hladká. Poté vraťte zpět do mrazáku.
  4. K servírování: Zmrzlinu vyndejte z mrazáku asi 5 minut před podáváním, poté dejte do sušenkových kornoutků a okamžitě servírujte.

Mátová zmrzlina Foto: isifa.com

Mátová zmrzlina, foto: isifa.com

reklama

reklama