Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Malinový sorbet s růžemi

6 porcí
do 2 hodin
Malinový sorbet s růžemi
Malinový sorbet s růžemi Autor: isifa.com
Připravte si doma tento lahodný dezert. V mrazáku vám vydrží dlouho, a než přijde návštěva, stačí jen připravit růžové lístky na ozdobu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Do kastrolu nalijte 300 ml vody a nasypte cukr. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Potom zvyšte teplotu, přiveďte směs do varu a prudce vařte 3–4 minuty, abyste získali lehký sirup. Odstavte z plotny a nechte úplně vystydnout.
  2. Maliny rozmačkejte, propasírujte přes síto a odstraňte jadérka. Malinovou kaši vmíchejte do vychladlého sirupu. Směs nalijte do vhodné nádoby, dejte do mrazáku a pravidelně šlehejte, aby sorbet měl hladkou texturu. Nebo směs dejte do zmrzlinového strojku a nechte ho pracovat, dokud nezmrzne.
  3. Kandování růžových lístků na ozdobu: Několik hodin před podáváním lehce našlehejte vidličkou vaječný bílek. Do bílku namočte každý růžový lístek a obalte v cukru. Rozložte lístky na ubrousek nebo pečicí papír a nechte schnout až do servírování. Sorbet vydrží v mrazáku i měsíc, ale růžové lístky vydrží jenom den, takže je musíte připravit ten samý den, kdy chcete sorbet podávat.
  4. Prima tip: Nepoužívejte růže, které byly chemicky ošetřeny!
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama