reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Mačkané knedlíky
Autor: archiv Gurmet Mačkané knedlíky

Mačkané knedlíky s meruňkami a křupavou posypkou

Hodnoceno: 2x
Na přípravu těchto knedlíků potřebujete tak málo surovin, že tomu nebudete chtít věřit. A navíc jsou tak dobré, že vás strávníci umačkají.
do 30 minut
6 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. V hluboké míse smíchejte mouku se špetkou soli. Přilijte horké mléko a vypracujte tvárné těsto. Začněte vařečkou a po chvilce pokračujte v hnětení těsta rukou. Pokud se těsto bude příliš lepit, přisypte mouku, ke drolivému těstu přilijte trošku horkého mléka.
  2. Ještě teplé těsto rozválejte na placku a rozkrájejte ji nožem na čtverečky. Na každý čtvereček položte půlku meruňky řezem na těsto a zabalte ji do těsta. Knedlíky v dlani neválejte, ale zmáčkněte, aby držely pohromadě a byly bez děr. Vařte je v osolené vodě asi 8 minut, dokud nevyplavou, poté je z vody vyjměte.
  3. POSYPÁNÍ: Zatímco se knedlíky vaří, opražte nasucho na pánvi strouhanku a ořechy. Až začnou vonět, přidejte cukr a máslo. Zahřívejte tak dlouho, až začne cukr karamelizovat. Poté odstavte.
  4. Knedlíky nasypte do pánve a trošku s ní zatřeste, aby se obalily strouhankovo-ořechovou směsí ze všech stran, nebo je strouhankou posypte až na talíři. Servírujte ihned.
  5. PRIMA TIP: Zasypala vás lavina meruněk? Připravte si ke knedlíkům i meruňkovou omáčku. Meruňky oslaďte, podlijte troškou vody a duste, dokud se nerozvaří. Nakonec je zahustěte škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě.

reklama

reklama