zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lilkový salát s petrželí a rozinkami
Lilkový salát s petrželí a rozinkami

Lilkový salát s petrželí a rozinkami

Hodnoceno: 1x
Tento salát se dá využít všelijak: hodí se jako teplá příloha k masu, ale stejně tak si ho můžete dát jen s dobrým pečivem. Velmi chutný je i studený, především v létě, ale na to si ještě chvíli počkáme. Zatím tedy doporučujeme teplý! ;)
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na cca 200 °C.
  2. Lilek nakrájejte na kostky a promíchejte s olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Připravte si plech a lilek na něj rovnoměrně rozprostřete do jedné vrstvy. Pečte v troubě asi 30 minut, dokud nebudou kostky zlatavé a měkké.
  4. Mezitím na suché pánvi opražte piniové oříšky, ale pozor – mohou velmi rychle chytnout.
  5. Ve velké míse smíchejte opečený lilek se všemi zbylými ingrediencemi, dochuťte a podávejte.

Lilkový salát s petrželí a rozinkami 2 Foto: Lilkový salát s petrželí a rozinkami; foto: simpleprovisions.com.au

reklama

Související témata: lilek , salát , petržel , Malá jídla