návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lilkový salát s bylinkami a jogurtem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Lilkový salát s bylinkami a jogurtem
Autor: L. A. CREATIVE FOOD Lilkový salát s bylinkami a jogurtem
Hvězda z kuchyně Blízkého i Středního východu v podání mistra Yotama Ottolenghiho zazáří i na vašem letním stole.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 250 °C. Asi 50 ml oleje rozlijte po dně ploché formy nebo velkého talíře. Kolečka lilku důkladně osolte a opepřete a pak z obou stran namočte do oleje. Pracujte rychle, aby lilky nenasákly moc oleje a zbylo vám na všechny plátky.
  2. Dva plechy vyložte papírem na pečení a rozložte na ně plátky lilku. Pečte, až budou zaltohnědé a úplně vláčné, trvá to asi 30 minut. Vyndejte z trouby a dejte stranou.
  3. Česnek rozmixujte se špetkou soli, citronovou šťávou a pár lžícemi jogurtu, až vznikne hrubší pasta. Přesuňte ji do misky, promíchejte se zbylým jogurtem a dejte do ledničky.
  4. Zbylý olej rozehřejte na vysokém stupni. Vsypte plátky česneku a chilli papričky a snižte plamen. Smažte za občasného promíchání asi 5 minut, až budou plátky česneku zlatohnědé a chilli paprička křupavá. Děrovanou naběračkou je přesuňte na talíř vyložený kuchyňským papírem. Ochucený olej uchovejte.
  5. Před podáváním naaranžujte plátky lilku na tác, zakapejte jogurtem a posypte osmaženými plátky česneku a chilli papričky. Posypte čerstvými bylinkami a zakapejte trochou ochuceného oleje.

Lilkový salát s bylinkami a jogurtem  Foto: Lilkový salát s bylinkami a jogurtem; foto: L. A. CREATIVE FOOD