zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Lilkový kaviár
Autor: profimedia.cz Lilkový kaviár

Lilkový kaviár

Hodnoceno: 0x
Geniální středomořská pomazánka uspokojí především ty, kteří mají rádi výrazné chutě. Navíc se směle může řadit mezi zdravější pochoutky.
do 30 minut
6 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran propíchejte.
  2. Lilek dejte na pekáč pod gril a opékejte 8–10 minut, dokud nezměkne. Potom ho otočte a opékejte dalších 8–10 minut, až bude svrchu lehce spálený. Vyndejte z trouby a překrojte napůl.
  3. Lžící vyškrábněte z lilku dužinu a dejte ji do středně velké mísy. Vmíchejte cibuli, olej, petržel, sůl a pepř a na větší kusy nakrájené olivy a rajčata. Podávejte horké nebo studené s rozpečeným chlebem.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete přidat jeden prolisovaný stroužek česneku.

Lilkový kaviár  Foto:

Lilkový kaviár; foto: profimedia.cz

reklama