návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lilkový kaviár

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 30 minut
Lilkový kaviár
Autor: profimedia.cz Lilkový kaviár
Geniální středomořská pomazánka uspokojí především ty, kteří mají rádi výrazné chutě. Navíc se směle může řadit mezi zdravější pochoutky.

Postup

  1. Troubu předehřejte na plný výkon na nastavení gril. Lilek důkladně omyjte a vidličkou ho ze všech stran propíchejte.
  2. Lilek dejte na pekáč pod gril a opékejte 8–10 minut, dokud nezměkne. Potom ho otočte a opékejte dalších 8–10 minut, až bude svrchu lehce spálený. Vyndejte z trouby a překrojte napůl.
  3. Lžící vyškrábněte z lilku dužinu a dejte ji do středně velké mísy. Vmíchejte cibuli, olej, petržel, sůl a pepř a na větší kusy nakrájené olivy a rajčata. Podávejte horké nebo studené s rozpečeným chlebem.

PRIMA TIP: Pokud máte rádi výraznější chutě, můžete přidat jeden prolisovaný stroužek česneku.

Lilkový kaviár  Foto:

Lilkový kaviár; foto: profimedia.cz