reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Lilková polévka s parmezánem
Autor: Kitchenette.cz Lilková polévka s parmezánem

Lilková polévka s parmezánem

Hodnoceno: 0x
Výborná kombinace lilků, parmezánu a rajčat připomene chutí letní večery. Postup, jak připravit lilky v troubě, se vám bude hodit i na jiné úpravy. Je to základní příprava na různé studené pomazánky a dipy.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte si troubu na 220 °C. Lilkům odřízněte stopku a podélně je rozpulte. Ostrým nožem vytvořte opatrně hluboké řezy, aby tvořily mřížku na každé polovině, ale neprořízněte slupku. Pokapejte každý olejem, postačí 2 polévkové lžíce, a dejte péct do trouby na 30 minut.
  2. Mezitím ve velkém hrnci rozehřejte zbývající olej, na něm orestujte cibulku doměkka, přidejte česnek a ještě minutu restujte.
  3. Lžící vydlabejte upečenou dužinu lilků, mělo by to jít snadno – jako měkké máslo, přidejte k cibulce, slupky vyhoďte. Přidejte hrubě nakrájená rajčata (nebo plechovku), vodu či vývar, osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte přiklopené 20 minut.
  4. Na závěr přidejte čerstvou bazalku podle chuti a polévku rozmixujte ponorným mixérem. Servírujte s parmezánem a opečenými krutony. Zkuste třeba mé oblíbené z pivních rohlíků.

Lilková polévka s parmezánem Foto: Kitchenette.cz

Lilková polévka s parmezánem. Foto: Kitchenette.cz

Lilková polévka s parmezánem Foto: Kitchenette.cz

Lilková polévka s parmezánem. Foto: Kitchenette.cz

Lilková polévka s parmezánem Foto: Kitchenette.cz

Lilková polévka s parmezánem. Foto: Kitchenette.cz

 

Markéta Pavleje

Objevte nový food blog!

 

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

reklama