návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Levandulový crème brûlée

5–6 porcí
do 2 hodin
Levandulový creme brulée
Levandulový creme brulée Autor: isifa.com
Creme brulée vám jistě představovat nemusíme. Tento lahodný jemný dezert je opravdová lahůdka. A pokud k němu přidáte ještě sušené levandulové kvítky, povýšíte ho tím na dokonalost.
Reklama

Suroviny (5–6 porcí)

Na krustu:

Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 150 °C, u plynové na stupeň 2.
  2. Krém: Double cream dejte do pánve spolu se solí a levandulovými květy. Směs přiveďte na nízkém ohni téměř k varu, pak pánev sundejte z plotny. Levanduli nechte 3–5 minut prostoupit krémem.
  3. Mezitím dejte do mísy žloutky a cukr a lehce je vyšlehejte. Přidávejte pomalu a postupně horký krém do žloutkové směsi, dobře promíchávejte, aby vznikl tekutý krém. Přeceďte do džbánku.
  4. Krém přelijte do zapékací mísy nebo malých misek a vložte na pečicí plech. Přilijte vařící vodu asi do poloviny vzdálenosti k okraji nádoby.
  5. Vložte do trouby a vařte 25–30 minut, dokud se směs v míse (miskách) nezačne navrchu potahovat kůrou, ale stále bude třaslavá.
  6. Vyndejte plech z trouby a opatrně vyndejte mísu (nebo misky) a nechte vychladnout. Potom ji/je dejte na několik hodin, nejraděj přes noc, úplně vychladit. 
  7. Krusta: Rozložte tenkou vrstvu cukru na krém a nechte jej zkaramelizovat buďto pod grilem, nebo pomocí opalovačky. Nechte vychladit, aby krusta mohla před podáváním zatvrdnout.
Reklama

Levandulový creme brulée Foto: isifa.com

Levandulový creme brulée. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama