Suroviny
- rýže (sticky (Sapa tržnice)) 2 hrnky
- voda 4 hrnky
- kokosové mléko 1 plechovka (400 ml)
- hnědý cukr 100 g
- sůl 1 ks
- mango
- sezamová semínka (restovaná) 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Rýži dejte přes noc do vody, druhý den ji sceďte a vsypte do cedníku. Ten položte na hrnec s vodou (dno cedníku se nesmí dotýkat vody) a při nízké teplotě vařte nad párou do změknutí, občas promíchejte.
- Mezitím, co se bude rýže vařit v páře, svařte kokosové mléko s cukrem a špetkou soli. Uvařenou rýži smíchejte dohromady s oslazeným svařeným kokosovým mlékem a dejte vychladit.
- Po vychlazení podávejte s nakrájeným mangem a lehce posypejte sezamovými semínky.