návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Lepkavá rýže s mangem

4 porce
do 30 minut
Lepkavá rýže s mangem
Autor: Kitchen and the City Lepkavá rýže s mangem
Sticky rice je druh rýže, který se vaří v páře a po uvaření to není ta sypká rýže, kterou znáte, ale spíš slepený chuchvalec bílé hmoty, který vám Thajci na pláži ugrilují s krevetami nebo z něho udělají tento výborný dezert.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rýži dejte přes noc do vody, druhý den ji sceďte a vsypte do cedníku. Ten položte na hrnec s vodou (dno cedníku se nesmí dotýkat vody) a při nízké teplotě vařte nad párou do změknutí, občas promíchejte.
  2. Mezitím, co se bude rýže vařit v páře, svařte kokosové mléko s cukrem a špetkou soli. Uvařenou rýži smíchejte dohromady s oslazeným svařeným kokosovým mlékem a dejte vychladit.
  3. Po vychlazení podávejte s nakrájeným mangem a lehce posypejte sezamovými semínky.
Reklama

Lepkavá rýže s mangem  Foto: Lepkavá rýže s mangem, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Další vyzkoušené recepty z Asie od Petry Davidové z blogu Kitchen and the City najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji: 

Jarní koleda s Prima FRESH

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Přečtěte si také