reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Ledové trojhránky
Autor: Johana Pošová Ledové trojhránky

Ledové trojhránky

Hodnoceno: 1x
Klasika z dílny našich babiček, překvapivě podobná hitům raw cukrařiny – oříškové těsto můžete připravit i bez čokolády (nahraďte ji rozemletými datlemi) a použít ho pro nekonečnou řadu dalších dezertů. Tenhle s jemnou ledovou vrstvičkou parfémovanou citronem ale patří k nejpovedenějším.
do 30 minut
cca 25 ks porcí

Další recepty na originální nepečené cukroví najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.

reklama

Postup

  1. Na válu promíchejte nastrouhanou čokoládu, mleté oříšky, moučkový cukr a bílky a propracujte do hutné hmoty. Poprašte pracovní plochu i těsto moučkovým cukrem a těsto rozválejte na asi ½ cm silnou placku. Vykrajujte z ní trojúhelníčky, které nechte na plechu vyloženém papírem na pečení do druhého dne zaschnout.
  2. Zaschlé trojhránky potřete polevou umíchanou z uvedených surovin a také nechte zaschnout.

Ledové trojhránky  Foto: Ledové trojhránky; foto: Johana Pošová

reklama