Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ledové trojhránky
Klasika z dílny našich babiček, překvapivě podobná hitům raw cukrařiny – oříškové těsto můžete připravit i bez čokolády (nahraďte ji rozemletými datlemi) a použít ho pro nekonečnou řadu dalších dezertů. Tenhle s jemnou ledovou vrstvičkou parfémovanou citronem ale patří k nejpovedenějším.
do 30 minut
cca 25 ks porcí
Další recepty na originální nepečené cukroví najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:
Článek
Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Suroviny (cca 25 ks porcí)
- čokoláda, nastrouhaná 120 g
- opražené a oloupané lískové oříšky, rozemleté 120 g
- cukr moučka 250 g
- Bílek 2 ks
Poleva:
- Bílek 1 ks
- cukr moučka 140 g
- pár kapek citrónové šťávy
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na válu promíchejte nastrouhanou čokoládu, mleté oříšky, moučkový cukr a bílky a propracujte do hutné hmoty. Poprašte pracovní plochu i těsto moučkovým cukrem a těsto rozválejte na asi ½ cm silnou placku. Vykrajujte z ní trojúhelníčky, které nechte na plechu vyloženém papírem na pečení do druhého dne zaschnout.
- Zaschlé trojhránky potřete polevou umíchanou z uvedených surovin a také nechte zaschnout.
Ledové trojhránky; foto: Johana Pošová