zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Květákový mozeček s klobásou
Autor: Od pondělí do pátku 2 Květákový mozeček s klobásou

Květákový mozeček s klobásou

Hodnoceno: 6x
Květákový mozeček se dříve připravoval velmi často, ale poslední dobou z našich talířů téměř vymizel. Což je škoda, jídlo je to velmi chutné, rychle hotové a zdravé. Rozhodně vybírejte kvalitní klobásy s vysokým podílem masa, ale můžete je i zcela vynechat, pokud chcete vegetariánskou verzi.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Květák rozdělte na růžičky a povařte je v lehce osolené vodě na skus, asi 7 minut.
  2. Mezitím nasekejte cibuli, klobásy nakrájejte na kolečka a orestujte na trošce oleje. Přidejte slité, uvařené kousky květáku, pomačkejte a vmíchejte vejce.
  3. Osolte, opepřete, dochuťte petrželkou a troškou chilli papričky. Podávejte s pečivem.
  4. Prima tip: Zkuste vmíchat nasucho orestované ořechy nebo semínka.

Květákový mozeček s klobásou  Foto:

Květákový mozeček s klobásou, foto: archiv Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

reklama