zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuře v polévce
Autor: Hermína/Prima Kuře v polévce

Kuře v polévce

Hodnoceno: 0x
V nové kulinární show Teď vaří šéf! připravil Zdeněk Pohlreich kuřecí prsa zalitá silným vývarem. Jídlo, které vydá za hlavní chod.
do 2 hodin
4 porce

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 1. dílu s tématem KUŘE najdete v novém speciálu, kde nechybí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

reklama

Postup

  1. Do studené vody vhoďte kuřecí skelet a veškeré kosti. Nechte zavařit, jakmile se voda začne vařit, vznikne na povrchu pěna, kterou musíte odstranit. Poté můžete vývar ochutit solí, pepřem, bobkovým listem a pár kuličkami nového koření. Přidejte nakrájenou zeleninu – řapíkatý celer, pórek, mrkev a cibuli. Vývar nechte hodinku povařit na mírném ohni.
  2. Po hodince dejte do vývaru jeden kus kuřecích prsou a nechte je pomalinku vařit na 90 °C. Po cca 20 minutách vývar sceďte. Na dno talíře nakrájejte trošku uvařené zeleniny, kuřecí prsa nakrájejte na plátky a položte na zeleninu. Zakápněte citronovou šťávou a vše zalijte čirým vývarem. Ozdobte čerstvou pažitkou a mořskou solí.

reklama