Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- barbecue omáčka (viz PRIMA TIP) 1/2 hrnku
- cuketa (nakrájená na tenká kolečka) 1 ks
- paprika (různobarevné,nakrájené na proužky)
- extra virgin olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
16 originálních receptů pro nejlepší grilovačku
Grilování je nejoblíbenější letní "zábava"! Pokud hledáte novou inspiraci, co všechno se dá hodit na gril, máme pro vás ty nejlepší recepty na maso, zeleninu i sladké dobroty.
Postup přípravy
- Gril předehřejte na středně vysokou teplotu.
- Připravte si čtyři dvojité kusy alobalu dost velké na to, aby se do nich prso vešlo. Na každý položte maso, osolte ho a opepřete a potřete lžící nebo dvěma grilovací omáčky.
- Okolo rozložte zeleninu a také ji osolte a opepřete.
- Vše zakapejte olivovým olejem a pevně zabalte do alobalu tak, aby nemohla unikat šťáva.
- Balíčky přesuňte na gril a pečte 20 až 25 minut, až bude maso propečené. Nechte chvíli uzavřené odpočívat a pak ihned podávejte.
PRIMA TIP: Pokud nemáte důvěru v hotové grilovací (BBQ) omáčky, připravte si vlastní. Budete potřebovat 1 plechovku rajčatového pyré (passata), 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci melasy, 1½ lžičky worcesterské omáčky, 1½ lžičky hořčice dle výběru, 1 rozdrcený stroužek česneku, ¼ lžičky sušeného oregana, ¼ lžičky chilli koření a špetku pepře. Všechny přísady promíchejte v kastrole, uveďte do varu, krátce povařte a nechte vychladnout. Můžete ji také několik dnů uchovat v ledničce.