reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře po staročesku
Autor: Češka z Česka Kuře po staročesku

Kuře po staročesku

Hodnoceno: 4x
Další starý český recept, který vám nezabere příliš času. Skládá se ze surovin typických pro Česko – jablek, cibule, česneku a slaniny. A jmenuje se "nečekaně" Kuře po staročesku! :)
do 1 hodiny

reklama

reklama

Suroviny

Postup

  1. Kuře očistěte, umyjte a naporcujte. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do pekáče vložte naporcované kuře, osolte ho, přidejte kmín, prolisovaný česnek a rozložte na něj plátky másla.
  3. Nakrájejte slaninu na kousky a přidejte ke kuřeti a na kuře. Umyjte jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na kousky a přidejte ke kuřeti. Stejně tak cibuli.
  4. Kuře podlijte vodou nebo vývarem a vložte do trouby.
  5. Kuře po staročesku při pečení průběžně polévejte vodou, ve které se peče, příp. podle potřeby přidávejte.
  6. Stále se ale musí kuře péct dozlatova, takže to s ní nepřehánějte.
  7. Upečené kuře vyndejte z trouby a vidličkou rozmačkejte jablka s cibulí, která vytvoří výborný sos.

reklama

Češka z Česka
Jana Krátká

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně