Suroviny

Postup přípravy
- Kuře očistěte, umyjte a naporcujte. Předehřejte troubu na 180 °C.
- Do pekáče vložte naporcované kuře, osolte ho, přidejte kmín, prolisovaný česnek a rozložte na něj plátky másla.
- Nakrájejte slaninu na kousky a přidejte ke kuřeti a na kuře. Umyjte jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na kousky a přidejte ke kuřeti. Stejně tak cibuli.
- Kuře podlijte vodou nebo vývarem a vložte do trouby.
- Kuře po staročesku při pečení průběžně polévejte vodou, ve které se peče, příp. podle potřeby přidávejte.
- Stále se ale musí kuře péct dozlatova, takže to s ní nepřehánějte.
- Upečené kuře vyndejte z trouby a vidličkou rozmačkejte jablka s cibulí, která vytvoří výborný sos.