Další starý český recept, který vám nezabere příliš času. Skládá se ze surovin typických pro Česko – jablek, cibule, česneku a slaniny. A jmenuje se "nečekaně" Kuře po staročesku! :)
Kuře očistěte, umyjte a naporcujte. Předehřejte troubu na 180 °C.
Do pekáče vložte naporcované kuře, osolte ho, přidejte kmín, prolisovaný česnek a rozložte na něj plátky másla.
Nakrájejte slaninu na kousky a přidejte ke kuřeti a na kuře. Umyjte jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na kousky a přidejte ke kuřeti. Stejně tak cibuli.
Kuře podlijte vodou nebo vývarem a vložte do trouby.
Kuře po staročesku při pečení průběžně polévejte vodou, ve které se peče, příp. podle potřeby přidávejte.
Stále se ale musí kuře péct dozlatova, takže to s ní nepřehánějte.
Upečené kuře vyndejte z trouby a vidličkou rozmačkejte jablka s cibulí, která vytvoří výborný sos.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.
Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…