Suroviny
- celé kuře 1 ks
- Citron 1 ks
- hrubá sůl 2 lžičky
- Máslo 50 g
- Slanina 100 g
- Voda 1/2 dl
- brambory
Článek
25 nejlepších receptů na kuře
Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá...
Postup přípravy
- Nejprve si připravte ingredience a předehřejte troubu na 170 °C.
- Vymačkejte si šťávu z jednoho citrónu. Přelijte si ji do střední misky.
- Přidejte sůl, slaninu si pokrájejte na kostičky a vložte také do misky.
- Odvažte si máslo a dejte ho rozehřát např. do mikrovlnné trouby. Roztáté máslo nalijte do misky k dalším ingrediencím.
- Celou směs promíchejte. Nyní si oddělte kůži od kuřete. Rukou zajeďte pod kůži a udělejte si prostor. Udělejte ho i u stehen.
- Nyní směs z misky vložte do prostoru mezi kůží a masem. Když ho máte celé nadité, vložte do pekáče.
- Zbytek šťávy můžete nalít opět do prostoru pod kůží. Celé kuře podlijte 1/2 dl vody a dejte péct na 60 minut. Celé ho přiklopte pokličkou nebo alobalem.
- Po 30ti minutách kuře otočte a dejte péct, teď už bez pokličky. Ke kuřeti se hodí čerstvý chléb a nebo brambory. Ty oloupejte, pokrájejte a dejte vařit na cca 20 minut do vroucí osolené vody.