Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi
Masové kuličky jsou oblíbené nejen v Asii, v této formě ale mají nečekaný šmrnc díky výraznému koriandru a vynikajicí omáčce.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- panko strouhanka 1/4 hrnku
- krůtí maso 600 g
- Vejce 1 ks
- zázvor 2 cm
- Česnek 2 stroužky
- Chilli paprička 1 ks
- Koriandr 1 hrst
- jarní cibulka 2 ks
- Sójová omáčka 1 lžíce
- Sezamový olej 2 lžičky
- Sůl
Omáčka:
- Sójová omáčka 2 lžíce
- Sezamový olej 1 lžička
- limetová šťáva 1 lžíce
- Voda 2 lžíce
- jarní cibulka
Na ozdobu:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krůtí maso pomelte, zázvor a česnek nasekejte najemno. Koriandr, chilli a cibulku pokrájejte. Smíchejte veškeré ingredience dohromady a dejte do lednice na půl hodiny odpočinout. Směs vyndejte z ledničky, namočte si ruce vodou a tvarujte kuličky. Varianta 1 – dejte do zapékací nádoby a pečte v předem vyhřáté troubě do zhnědnutí. Varianta 2 – kuličky osmažte v oleji na pánvi.
- Kuličky z trouby jsou trošku tužší na povrchu, ale zase dietnější než smažené.
- Na omáčku prošlehejte všechny ingredience v misce a nechte stranou.
- Kuličky můžete podávat s pohankovými soba nudlemi, nudlemi ze zeleného čaje nebo nudličkami z cukety. Soba i nudle ze zeleného čaje uvařte podle návodu, sceďte a propláchněte pod studenou vodou. Při podávání zalijte připravenou omáčkou. Cuketu nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké nudličky julienne a na troše oleje minutku restujte. Podávejte s omáčkou a s opraženým bílým sezamem, koriandrem a chilli nitěmi.
Krůtí kuličky s koriandrem, soba a green tea nudlemi, foto: Kitchen and the City
Představujeme Kitchen and the City!
Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.
Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.
Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.
Foto portrétu: Benedikt Renč