Suroviny
- krevety 300 g
- chilli (mleté ) 1 lžíce
- červená paprika (mletá ) 2 lžičky
- římský kmín 1 lžička
- sušený česnek (mletý ) 1/2 lžičky
- olivový olej 2 lžíce
- sterilovaná kukuřice 200 g
- cherry rajčata 200 g
- rýže (oblíbená rýže (jasmínová, červená – různé druhy)) 2 šálky
- avokádo 2 ks
- limetka
- sůl 1 lžička
- pepř 1/4 lžičky
Dip
- řecký jogurt (10 % tuku) 300 g
- avokádo 1 ks
- koriandr hrst
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva z 1/2 limety
- sůl
- pepř
Článek
Nejlepší recepty z krevet
Obliba mořských plodů i v našich končinách bez moře stoupá. Není divu, pokud jim dáte šanci, zjistíte, že jsou velmi lahodné, zdravé a velmi jednoduché na přípravu. A...
Postup přípravy
- Krevety zbavte střívek pomocí malého nožíku, kterým krevetu ze strany, kde je viditelné střívko, opatrně rozříznete a střívko vytáhnete. Můžete to udělat prsty, já to dělám většinou pinzetou.
- Rýži uvařte podle návodu na obalu. Já jsem tentokrát měla směs jasmínové, červené a černé rýže a byla to fakt bomba! Rajčátka pokrájejte na poloviny.
- Avokádo rozkrojte a zbavte se pecky. Lžící ho podeberte a nakrájejte třeba na plátky. Pro jistotu ho zakápněte šťávou z limety, aby nezhnědlo.
- Na dip smíchejte jogurt, avokádo, koriandr, šťávu z limety a česnek v míse. Tyčovým mixérem nebo ve food procesoru vše rozmixujte a nakonec dochuťte solí a pepřem.
- Koření smíchejte v misce s olivovým olejem a poté přidejte krevety. Promíchejte a vložte je na rozpálenou pánev. Stačí jen 2–3 minuty z každé strany.
- Na dno misky připravte rýži, kolem dokola naskládejte krevety, kukuřici, rajčátka, avokádo a doprostřed dip. Nakonec ozdobte koriandrem a máte hotovo.