Suroviny
- máslo 2 lžíce
- cibule (malá, nakrájená) 1 ks
- česnek (nakrájený nadrobno) 3 stroužky
- drůbeží vývar 1 litr
- loupaná rajčata (konzervovaná ) 750 g
- bílé fazole (konzervované ) 400 g
- smetana 250 ml
- strouhaný parmazán 1 hrst
- koření (směs italského koření (sušený rozmarýn, oregano, bazalka)) 1 lžíce
- kuřecí maso (pečené nebo grilované kuřecí maso, rozdělené na vlákna) 250 g
- tortellini (plněné ) 250 g
- špenát 2 hrsti
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Vsypte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, až zvláční. Vlijte vývar, přidejte rajčata, fazole, smetanu, parmazán, koření, sůl a pepř. Uveďte do varu, snižte příkon a nechte zlehka vařit.
- Vsypte maso, tortellini a nakrájený špenát a vařte ještě 10 minut, aby poévka zhoustla a tortellini se provařily.