Suroviny
- máslo 2 lžíce
- malá cibule, nakrájená 1 ks
- česnek, nakrájený nadrobno 3 stroužky
- drůbeží vývar 1 litr
- konzervovaná loupaná rajčata 750 g
- konzervované bílé fazole 400 g
- smetana 250 ml
- nastrouhaný parmazán 1 hrst
- směs italského koření (sušený rozmarýn, oregano, bazalka) 1 lžíce
- pečené nebo grilované kuřecí maso, rozdělené na vlákna 250 g
- plněné tortellini 250 g
- špenát 2 hrsti
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Vsypte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, až zvláční. Vlijte vývar, přidejte rajčata, fazole, smetanu, parmazán, koření, sůl a pepř. Uveďte do varu, snižte příkon a nechte zlehka vařit.
- Vsypte maso, tortellini a nakrájený špenát a vařte ještě 10 minut, aby poévka zhoustla a tortellini se provařily.