Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krémová toskánská polévka s tortellini
Tohle je spíš eintopf než polévka, zkrátka velké syté jídlo polévkové konzistence. Složení zeleniny můžete různě obměňovat, ale nazapomínejte, že podle italské tradice je to právě ona, co polévku zahušťuje.
do 30 minut
8 porcí
Suroviny (8 porcí)
- máslo 2 lžíce
- malá cibule, nakrájená 1 ks
- česnek, nakrájený nadrobno 3 stroužky
- drůbeží vývar 1 litr
- konzervovaná loupaná rajčata 750 g
- konzervované bílé fazole 400 g
- smetana 250 ml
- nastrouhaný parmazán 1 hrst
- směs italského koření (sušený rozmarýn, oregano, bazalka) 1 lžíce
- pečené nebo grilované kuřecí maso, rozdělené na vlákna 250 g
- plněné tortellini 250 g
- špenát 2 hrsti
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Vsypte nakrájenou cibuli a česnek a smažte je, až zvláční. Vlijte vývar, přidejte rajčata, fazole, smetanu, parmazán, koření, sůl a pepř. Uveďte do varu, snižte příkon a nechte zlehka vařit.
- Vsypte maso, tortellini a nakrájený špenát a vařte ještě 10 minut, aby poévka zhoustla a tortellini se provařily.