Suroviny
- mango (plátky sušeného ) 50 g
- voda 220 ml
- rýže (krátkozrnná lepkavá nebo kulatozrnná) 50 g
- kokos (kokosové plátky) 2 lžíce
- limetková šťáva (dle chuti) pár kapek
- kokosové mléko (tučné ) 100 g
- sůl špetka
Další skvělé recepty na snídaňové kaše najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Den předem namočte mango do 120 ml vody. Použijte mělčí misku, aby bylo celé ponořené. Pokud jste to nestihli, povařte mango alespoň 10 minut v 200 ml vody.
- Rýži propláchněte, zlehka osolte, zalijte 100 ml vroucí vody a zahřívejte až k varu. Ztlumte na střední stupeň a nechte 10–15 minut vařit bez pokličky doměkka.
- Mezitím v pánvi nasucho opražte kokosové plátky dozlatova. Mango rozmixujte s limetkovou šťávou dohladka.
- K rýži přilijte kokosové mléko a ještě 5 minut povařte. Odstavte a nechte pod pokličkou dojít. Rýži přesuňte do misky, přelijte omáčkou a posypte opraženým kokosem.