Suroviny
- plátky sušeného manga 50 g
- Voda 220 ml
- krátkozrnná lepkavá rýže (nebo kulatozrnná) 50 g
- špetka soli
- kokosové plátky 2 lžíce
- pár kapek limetkové šťávy dle chuti
- tučné kokosové mléko 100 g
Další skvělé recepty na snídaňové kaše najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Den předem namočte mango do 120 ml vody. Použijte mělčí misku, aby bylo celé ponořené. Pokud jste to nestihli, povařte mango alespoň 10 minut v 200 ml vody.
- Rýži propláchněte, zlehka osolte, zalijte 100 ml vroucí vody a zahřívejte až k varu. Ztlumte na střední stupeň a nechte 10–15 minut vařit bez pokličky doměkka.
- Mezitím v pánvi nasucho opražte kokosové plátky dozlatova. Mango rozmixujte s limetkovou šťávou dohladka.
- K rýži přilijte kokosové mléko a ještě 5 minut povařte. Odstavte a nechte pod pokličkou dojít. Rýži přesuňte do misky, přelijte omáčkou a posypte opraženým kokosem.