Suroviny
- ořechy (kešu, pistácie, lískové oříšky, para, pekanové a makadamové ořechy) 250 g
- koření garam másala 1 lžička
- rozmarýn 1/4 lžičky
- mořská sůl
- třtinový cukr 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Rozehřejte hlubší pánev, větší talíř nebo zapékací mísu vyložte pečicím papírem.
- Do pánve rozprostřete ořechy, ztlumte na nižší stupeň, vsypte koření, rozmarýn a špetku soli, zlehka promíchejte, přidejte cukr a olej a za stálého obracení restujte ořechy dotmava. Pozor, ať se nespálí.
- Zlehka osolte a přesypte do připraveného talíře nebo mísy. Nechte je mírně zchladnout, přesypte do mísy a podávejte vlahé.