Najděte si recept
Na co máte chuť?

Klobásky z pekáčku
Suroviny
- bavorské klobásy 4 ks
- drcená rajčata 1 plechovka
- černé pivo 250 ml
- Sójová omáčka 1 lžíce
- Cibule 2 ks
- Česnek 3 stroužky
- Čerstvé žampiony
- Slanina 150 g
- čerstvé bylinky
- Olej
- sůl, pepř, špetka cukru
Postup
- Klobásky opečte na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžete použít do trouby.
- Vyjměte je a do pánve dejte orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.
- Chvilku vše restujte, poté přimíchejte pečená nebo drcená rajčata, osolte, opepřete a trochu podle chuti oslaďte. Zalijte černým pivem a promíchejte.
- Do směsi vložte zpět klobásy a obložte bylinkami. Dejte péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.
Klobásky z pekáčku; foto: V kuchyni vždy otevřeno
V kuchyni vždy otevřeno
Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.
V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.
Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“