Suroviny
- kančí maso
- Horká čokoláda
- kakaový prášek
- červené víno 2 dl
- malinový ocet
- piniové oříšky
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer
- Cibule 1 ks
- třtinový cukr
- rozinky
- jalovec
- Bobkový list
- Olivový olej
- Sůl
- bílý chléb jako příloha
Všechny recepty z 19. dílu s tématem ČOKOLÁDA najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Kančí si naložte den předem: nakrájejte maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidejte pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapejte malinovým octem a zalijte červeným vínem. Všechno promíchejte v pekáčku, přikryjte fólií a dejte uležet do lednice.
- Druhý den pekáček vyndejte a celou směs přeceďte do druhé nádoby. Dejte stranou maso a osolte ho. V kastrůlku nechte rozehřát olivový olej a maso zprudka opečte.
- Pak ho vyndejte do misky a orestujte zeleninu, kterou zalijte přeceděnou marinádou. Nakonec vraťte do hrnce zpátky maso. Promíchejte, zakryjte pokličkou, přiveďte k varu, pak var stáhněte na minimum a nechte dusit doměkka asi 1–1,5 hodiny.
- V druhé pánvičce ohřejte cca 1dcl malinového octa, přisypte třtinový cukr a nechte ho rozpustit. Přidejte pár rozinek a poprašte kakaovým práškem. Tuto směs přidejte k masu a přisypte ještě pár piniových oříšků. Stáhněte z plotny, přidejte nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit.
- Jako přílohu nakrájejte bílý chleba, pokapejte ho olivovým olejem a krátce opečte na pánvičce.
- Kančí nandejte do hlubokého talíře a podávejte spolu s opečeným chlebem.