reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kachní foie gras s karamelizovanými jablky
Autor: Vlado Kníž Kachní foie gras s karamelizovanými jablky

Kachní foie gras s karamelizovanými jablky

Hodnoceno: 1x
Kachní foie gras to je klasika francouzské kuchyně, která rozhodně nesmí chybět ve vašem repertoáru. K tomu zkaramelizovaná jablka – a dokonalý předkrm je hotov.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Do pánve nasypte třtinový cukr, nechte ho zkaramelizovat a zalijte trochou vody. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvadosem a nechte podusit.
  2. Na talíř nasypte trochu hladké mouky, osolte, opepřete a promíchejte. Ve směsi obalte játra, která následně orestujte na rozpálené pánvi. Jablka nandejte na talíř, ozdobte petrželkou a přidejte orestovaná játra. Posolte a podávejte.

Podívejte se na videorecept a uvidíte sami, jak snadné to je:

TVŠ III (8) - Kachní foie gras
Kachní foie gras

reklama

Související témata: foie gras , Zdeněk Pohlreich , Hlavní jídla

reklama