návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Ječná kaše s mákem a citronem

1 porce
do 30 minut
Ječná kaše s mákem a citronem
Ječná kaše s mákem a citronem Autor: Naše hustý kaše
Nemletý mák získá povařením příjemně křupavou strukturu, takže pak chutná podobně jako na čerstvě upečené housce. V kombinaci se svěžím citronem a zemitými krupkami vytvoří výtečnou snídaňovou misku, která vás nakopne na celé dopoledne.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Kroupy propláchněte, vložte do hrnce, přidejte špetku soli, 200 ml vroucí vody, rozinky a nemletý mák. Přiveďte k varu a pak na středním plamenu vařte pod pokličkou 15 minut. Občas promíchejte.
  2. Nakonec dolaďte citronem, citronovou kůrou a tukem.
Reklama

Ječná kaše s mákem a citronem Foto: Ječná kaše s mákem a citronem; foto: Naše hustý kaše

NAŠE HUSTÝ KAŠE

Naše hustý kaše Foto:

Jana, David a Emílie Borozidisovi

Snídat kaše není žádná nuda. Jana a David, možná je znáte pod jejich pravým jménem „Naše kaše“, vás vezmou na pořádný (a dobrodružný) výlet do světa tohoto ranního fenoménu a prozradí vám vše, co se za několik let vaření kaší na plný úvazek naučili. Budou dělat kaše sladké i slané, pro děti i dospělé, tradiční i trendy, ultrazdravé i trochu divočejší, ale vždycky z toho nejlepšího, co trh nabízí.

Ať už jste kaším dávno propadli, nebo byste naopak potřebovali inspiraci, jak jim přijít na chuť, kuchařka Naše hustý kaše vám nabídne spoustu vychytaných receptů. Navíc se dozvíte mnoho rad, jak kaši připravit téměř z jakéhokoliv „zrní“, které je v Čechách k mání. Nechybí ani tipy, jak mít po ruce vždy něco dobrého a zdravého k jejich dochucení.

Vydalo nakladatelství Došel karamel s. r. o.

Koupíte u knihkupece nebo se slevou na Nasekase.cz

Související témata: Snídaně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama