Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní zeleninový kotlík

4 porce
do 30 minut
Jarní zeleninový kotlík
Jarní zeleninový kotlík Autor: isifa.com
Čerstvá jarní zelenina má skvělou chuť sama o sobě. Stačí ji jen zkombinovat, lehce dochutit a máte na stole královskou krmi hýřící barvami a především plnou chutí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. V kastrolu rozehřejte olej a restujte na něm cibuli či šalotku asi 5 minut. Poté přidejte nasekaný česnek a ještě chvíli restujte. Zalijte bílým vínem a vařte, dokud se víno nezredukuje asi na polovinu.
  2. Do kastrolu přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a vhoďte nakrájené brambory. Po 5 minutách přidejte karotky a po dalších 5 minutách dejte do hrnce na tenké klínky nakrájený fenykl a na špalíčky nakrájený pórek. Vařte na mírném ohni, napůl přikryté poklicí asi 5 minut.
  3. Nakonec vhoďte hrášek, asi 2 minuty povařte a před servírováním do kastrolu vmíchejte hořčice a bylinky.
  4. Prima tip: Pokud chcete sytější jídlo, můžete do kastrolu přidat plechovku bílých cannellini fazolí nebo kotlík servírujte s rozšťouchanou horkou cizrnou dochucenou olivovým olejem a petrželkou.
Reklama

Jarní zeleninový kotlík  Foto: isifa.com

Jarní zeleninový kotlík  Foto: isifa.com

Jarní zeleninový kotlík. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama