reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jarní zeleninová polévka s vepřovým masem
Autor: Dva italští gurmáni Jarní zeleninová polévka s vepřovým masem

Jarní zeleninová polévka s vepřovým masem

Hodnoceno: 0x
Minestra marinata znamená italsky "ženatá polévka" – kvůli způsobu, jímž se v ní snoubí zelenina a maso. Dnes se nevaří tak často, protože se do ní přidávalo mnoho přísad: šunková kost, klobásy, vepřové kotlety a kůže. Zeleninu zastupovala čekanka, zelí, bylinky. Zde je skvělá zjednodušená verze.
do 2 hodin
4 porce

reklama

Postup

  1. Kapustu dejte do hrnce s mírně osolenou vařící vodou a 5 minut blanšírujte. Slijte a dejte stranou.
  2. Všechny přísady kromě kapusty, salátu a soli nebo bujonu a oleje dejte do velkého hrnce a přiveďte k varu. Teplotu snižte a přiklopené hodinu vařte na mírném ohni.
  3. Šunku vyndejte a nakrájejte ji na větší kousky, tuk odstraňte. Nakrájenou šunku vraťte do hrnce, přidejte salát a kapustu. Ochutnejte a případně dosolte nebo dochuťte sušeným zeleninovým vývarem. Přiklopte a vařte dalších 40 minut, dokud všechna zelenina nezměkne. Polévku před podáváním pokapejte olivovým olejem a doplňte dobrým chlebem.

Jarní zeleninová polévka s vepřovým masem  Foto: Jarní zeleninová polévka s vepřovým masem, foto: Dva italští gurmáni

Dva italští gurmáni, Foto:

Dva italští gurmáni

Autory téhle povedené knihy jsou Gennaro Contaldo, uznávaný šéfkuchař, který učil Jamieho Olivera, a Antonio Carluccio, jenž je autorem 13 kuchařských bestsellerů.

V kuchařce najdete velmi jednoduché a nápadité recepty, které jdou na samou dřeň domácí italské gastronomie.

Představuje se zkrátka poctivé jídlo jako od pravé italské babičky. Tahle jídla vás rázem teleportují do Itálie :)

reklama