návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jarní závitky s chilli omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Jarní závitky s chilli omáčkou
Jarní závitky s chilli omáčkou Autor: Vlado Kníž
Jarní závitky si jistě už kdekdo z vás v asijské restauraci dal. A Zdeněk Pohlreich vám ukáže, že ani připravit si je doma není žádný problém. A ještě k tomu budete doma za hvězdy:)
Reklama

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Rýžové papíry vyndejte z obalu a přikryjte je vlhkou utěrkou, aby nevysychaly. Ve woku rozehřejte řepkový olej a orestujte na něm nakrájený česnek, nechte provonět a pak přidejte mleté vepřové maso. Dobře promíchejte. Osolte a opepřete.
  2. Zázvor, cibuli, mrkev a zelí nakrájejte na nudličky a postupně přidejte k masu. Na závěr dochuťte chilli papričkou a sójovou omáčkou.
  3. Náplň přendejte do mísy, wok umyjte a nechte v něm rozehřát větší množství oleje.
  4. Připravte si dva rýžové papíry na závitky, jeden překrojte napůl a položte na druhý papír tak, aby vzniklo dvojité dno. Na zdvojenou část nandejte náplň a navrch dvě krevety, které předem nařízněte. Papír složte k sobě ze všech stran, potřete škrobem rozpuštěným ve vodě a zarolujte.
  5. Závitky vložte do rozpáleného oleje, osmažte a vyndejte na papírový ubrousek, aby nasál přebytečný tuk.
  6. V kastrůlku ohřejte sójovou omáčku, přidejte nakrájenou chilli papričku a citronovou a limetovou šťávu.
  7. Přelijte do malé misky a podávejte se závitky.
Reklama

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a můžete vařit přímo se šéfem:

TVŠ III (7) – Jarní závitky
Jarní závitky s chilli omáčkou
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama