návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní sekaná

Hodnoceno: 0x
4–6 porce
do 1 hodiny
Jarní sekaná
Autor: Janina Černá / Cukrfree Jarní sekaná
Někdo se o Velikonocích těší na sladké pečení a voňavého beránka. Jiní zase naopak holdují jiným jarní pokrmům, jako například nádivce. Ale taková jarní sekaná také není k zahození. ;)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Cibuli a česnek nakrájejte najemno a na pánvi s rozehřátým ghí je na mírném plameni restujte dozlatova.
  2. Do větší mísy vložte maso, orestovanou cibuli s česnekem, bylinky, římský kmín, sůl, hořčici a 3 vejce a vše důkladně promíchejte.
  3. Do chlebové formy o velikosti 30 x 10 cm vložte polovinu směsi, poté do prostředka vyskládejte uvařená vejce do řady a překryjte je zbytkem směsi, kterou prsty opatrně přimáčkněte k vejcím a spodní vrstvě.
  4. Sekanou vložte do trouby a pečte po dobu 45–50 minut. Hotovou sekanou nakrájejte a podávejte společně se zeleninovým pyré.

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně