návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky
Známá italská polévka má mnoho podob a sezonních verzí. Zahušťuje ji spousta zeleniny a těstoviny, přesto má lehkost vývaru, v němž se spojí vůně a chutě všech surovin. Nebojte se je obměňovat podle nálady, dostupnosti i počasí – prostě po italsku.

Recepty na kompletní jarní menu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.

Postup

  1. Na knedlíčky promíchejte mleté maso, strouhanku, 2 lžíce parmazánu, 2 rozdrcené stroužky česneku, pažitku, vejce a trochu soli a pepře v misce. Vytvarujte malé knedlíčky – čím drobnější, tím lépe.
  2. Olej rozehřejte v hrnci a dozlatova na něm osmažte knedlíčky. Nechte je stranou. V hrnci teď osmažte plátky pórku a mrkve, až začnou vláčnět, trvá to asi 3 minuty. Přidejte zbylý česnek nakrájený na plátky, smažte asi 1 minutu. Vlijte vývar a asi půl litru vody a uveďte do varu. Snižte příkon tepla, vsypte těstoviny a vařte asi 6 minut, až budou téměř měkké.
  3. Do polévky přidejte osmažené knedlíčky a vařte ještě asi 3 minuty, až budou zelenina a těstoviny měkké. Nakonec do ní vsypte špenát a parmazán, špenát nechte jen zavadnout a sýr rozpustit, pak polévku osolte a opepřete. Rozlijte ji do misek a ozdobte nasekanou bazalkou a zbylým parmazánem.

Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky  Foto: Jarní minestrone s kuřecími knedlíčky; foto: L.A. CREATIVE FOOD