Suroviny
- kuřecí maso (mleté) 150 g
- strouhanka (čerstvá) 1/2 hrnku
- strouhaný parmazán (najemno) 6 lžic + na ozdobení
- česnek 4 stroužky
- pažitka (nakrájená) 2 lžíce
- vejce (velké, prošlehané) 1 ks
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- pórek (propláchnutý a nakrájený na plátky) 1 ks
- mrkev (nakrájená na kolečka) 1 ks
- drůbeží vývar 1,2 litru
- těstoviny (drobné) 1 hrst
- špenát (čerstvý) 1 hrst
- bazalka (nasekaná čerstvá)
Postup přípravy
- Na knedlíčky promíchejte mleté maso, strouhanku, 2 lžíce parmazánu, 2 rozdrcené stroužky česneku, pažitku, vejce a trochu soli a pepře v misce. Vytvarujte malé knedlíčky – čím drobnější, tím lépe.
- Olej rozehřejte v hrnci a dozlatova na něm osmažte knedlíčky. Nechte je stranou. V hrnci teď osmažte plátky pórku a mrkve, až začnou vláčnět, trvá to asi 3 minuty. Přidejte zbylý česnek nakrájený na plátky, smažte asi 1 minutu. Vlijte vývar a asi půl litru vody a uveďte do varu. Snižte příkon tepla, vsypte těstoviny a vařte asi 6 minut, až budou téměř měkké.
- Do polévky přidejte osmažené knedlíčky a vařte ještě asi 3 minuty, až budou zelenina a těstoviny měkké. Nakonec do ní vsypte špenát a parmazán, špenát nechte jen zavadnout a sýr rozpustit, pak polévku osolte a opepřete. Rozlijte ji do misek a ozdobte nasekanou bazalkou a zbylým parmazánem.