Jahodová bábovka s mandlemi
Zdroj: archiv Hera
Jahodová bábovka s mandlemi
Zdroj:
archiv Hera
Oblíbenou mramorovou bábovku zkuste na jaře trochu oživit a místo tradičního kakaa použijte jahody! A aby byl efekt dokonalý, použijte čerstvé jahody i na ozdobu. Po téhle sladké krásce se zaručeně hned zapráší :)
Postup přípravy
-
Vymažte formu na bábovku a lehce vysypejte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzduch na 160 stupňů.
-
Umixujte máslo nebo heru dohromady s cukrem, dokud směs nebude nadýchaná. Přidejte vejce a mandlový extrakt a dobře promíchejte. Poté vmíchejte mouku a drcené mandle.
-
Rozmačkejte jahody. Oddělte 1/3 ze směsi na bábovku a přidejte pyré z jahod a 5 kapek potravinářského barviva. Dobře promíchejte.
-
Začněte s neobarvenou směsí. Polovinu směsi přelijte do formy. Poté vlijte růžovou směs. Jemně promíchejte nožem. Nakonec vlijte zbytek neobarvené směsi. Pečte 50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
-
Před vyklopením bábovky ji nechte vychladnout ve formě asi 30 minut.
-
Smíchejte moučkový cukr s vařící vodou a vytvořte hladkou polevu, kterou pokapejte bábovku. Dozdobte plátky jahod a mandlí.
PRIMA TIP: Nejlepší recepty na tradiční i nevšední bábovky