Oblíbenou mramorovou bábovku zkuste na jaře trochu oživit a místo tradičního kakaa použijte jahody! A aby byl efekt dokonalý, použijte čerstvé jahody i na ozdobu. Po téhle sladké krásce se zaručeně hned zapráší :)
Vymažte formu na bábovku a lehce vysypejte hrubou moukou. Předehřejte troubu na 180 stupňů, horkovzduch na 160 stupňů.
Umixujte máslo nebo heru dohromady s cukrem, dokud směs nebude nadýchaná. Přidejte vejce a mandlový extrakt a dobře promíchejte. Poté vmíchejte mouku a drcené mandle.
Rozmačkejte jahody. Oddělte 1/3 ze směsi na bábovku a přidejte pyré z jahod a 5 kapek potravinářského barviva. Dobře promíchejte.
Začněte s neobarvenou směsí. Polovinu směsi přelijte do formy. Poté vlijte růžovou směs. Jemně promíchejte nožem. Nakonec vlijte zbytek neobarvené směsi. Pečte 50 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
Před vyklopením bábovky ji nechte vychladnout ve formě asi 30 minut.
Smíchejte moučkový cukr s vařící vodou a vytvořte hladkou polevu, kterou pokapejte bábovku. Dozdobte plátky jahod a mandlí.