návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jablka v županu s kardamomovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Jablka v županu s kardamomovou omáčkou
Jablka v županu s kardamomovou omáčkou Autor: archiv Tescoma
Oblíbený dezert, při kterém velmi efektně zpracujete úrodu jablek. Podrobný návod najdete v našem videoreceptu!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Omytá jablka oloupejte a vykrojte jádřince.
  2. Listové těsto vyválejte na tenký plát (asi 2 mm) a pomocí multifunkčního kráječe rozdělte na čtverce. Do středu každého čtverce dejte část drcených ořechů s piškoty, na ně položte jablka a posypte cukrem.
  3. V míse smíchejte zbytek ořechů se skořicovým cukrem, přidejte cukr krupici, brusinky, malinový džem a nastrouhanou citronovou kůru. Směsí naplňte střed jablek až po okraj.
  4. Naplněné jablko do listového těsta zabalte, cípy těsta dobře spojte, potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě při 190 °C dozlatova.
  5. PRIMA TIP: Ze zbylého těsta můžete vykrojit ozdobu pomocí vykrajovátek.
  6. Kardamomová omáčka: Smíchejte smetanu, mléko a rozdrcený kardamom, přiveďte k varu a odstavte.
  7. Žloutky a cukr vyšlehejte dohladka, přidejte k horkému mléku se smetanou a kardamomem a míchejte na mírném ohni do zhoustnutí. Přeceďte.
Reklama

Jablka v županu s kardamomovou omáčkou  Foto: Pro přípravu tohoto dezertu se vám bude hodit vykrajovač jadřinců, silikonový vál nebo třeba vykrajovátka na těsto.

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama